30.11.2017 
Enkelte fiskebåtredere har hårreisende holdninger til livsviktige hviletidsbestemmelser, mener fagsjef Odd Rune Malterud i Dnmf, til FiskeribladetFiskaren​.

 
​Enkelte fiskebåtredere har hårreisende holdninger til livsviktige hviletidsbestemmelser, mener fagsjef Odd Rune Malterud (bildet) i Dnmf, til FiskeribladetFiskaren​.

Denne måneden ble den internasjonale konvensjonen ILO -188 innført i Norge. Konvensjonen handler om mannskapet på fiskebåter og hvilke rettigheter de skal ha, blant annet til å hvile. Konvensjonen sier at mannskapet må ha 10 timers hvile på ett døgn, og at minst seks av timene må være sammenhengende.

 
Reglene har vært gjeldende på andre typer båter enn fiskebåter i flere år. Maskinistforbundet har vært en av pådriverne for at de også skal gjelde i fiskeflåten i Norge, og fagsjef Odd Rune Malterud har liten forståelse for synet til fiskebåtrederne som kritiserte reglene under høringen.
 
– Dette er en vernebestemmelse. Enten du er fisker på en stor eller liten båt, så er du også menneske. Hvorfor skal ikke fiskere ha de samme rettighetene som alle andre i Norge, er de mindre verdt? ikke etter mitt syn, sier Malterud til FiskeribladetFiskaren.