13.12.2017 
​Meklingen i mellomoppgjøret NOR Utenriks (inklusiv offshore service) startet i dag klokken 12.30.

 
Forhandlingsutvalget til Det norske maskinistforbund, med forhandlingssjef Hege-Merethe Bengtsson i spissen, er på plass hos riklmekleren, Geir Engebretsen. I tillegg til Bengtsson, består forhandlingsutvalget til Dnmf av Marius Slettingdalen, nestleder i utvalget, Trym Lokander, Odd Jonassen og Rune Gjertsen. Fra administrasjonen i Dnmf stiller også Helene J. Brandal, rådgiver og Håkon Eidset, assisterende direktør og områdeansvarlig.

Meklingen vil fortsette utover ettermiddagen og kvelden. Frist for meklingen er satt til klokken 24.00 i kveld.

Det norske maskinistforbund tar tre skip i utenriksfart ut i konflikt torsdag 14. desember klokken 0600 hvis ikke partene blir enige hos mekleren innen meklingsfristen ved midnatt i kveld. Vær oppmerksom på at det også kan bli mekling på overtid (utover kl. 24.00).

Mellomoppgjøret foregikk 7. desember og samme dag konkluderte forhandlingsutvalget i Det norske maskinistforbund med at tilbudet fra arbeidsgiverne ikke kunne aksepteres.

De hovedtillitsvalgte vil sammen med Det norske maskinistforbund komme tilbake med mer informasjon om hvordan medlemmene skal forholde seg ved en eventuell konflikt. Dialogen med skip som eventuelt blir berørt vil selvfølgelig være tett.

De medlemmene som kan bli tatt ut i streik ved en konflikt, er informert og vil bli kontaktet direkte ved et eventuelt brudd. Alle andre skal forholde i ro.
 
De tre sjømannsorganisasjonene mekler parallelt med Norges Rederiforbund. Under mekling er det kun mekleren som kan uttale seg. Saken oppdateres derfor først når meklingen er avsluttet.

Mekling