03.03.2018 

 
Forhandlingene om ny offentlig tjenestepensjon ble ferdigforhandlet sent i natt. Forhandlingspartene var Unio og Arbeids- og administrasjonsdepartementet. Unio forhandlet samtidig med de øvrige Hovedorganisasjonene om ny offentlig tjenestepensjon. Dette er et arbeide som har gått over mange år, og som i natt førte til en anbefalt avtale mellom partene.
 
Samtlige hovedorganisasjoner, Unio, LO, YS og Akademikerne, anbefaler resultatet overfor sine medlemsforbund.
 
Unio avholdt styremøte i løpet av natten og vedtok å anbefale resultatet.
 
I Dnmf er det forbundsstyret som formelt vedtar resultatet og melder tilbake til Unio. Saken vil bli behandlet i forbundsstyrsmøte i mai.
 
Ny offentlig tjenestepensjon er satt på agendaen under årets tariffkonferanse og det vil i tiden fremover bli avholdt kurs om temaet.
 
Dnmf har hatt særlig fokus på særaldersgrenser der det foreligger en tekst eller er delvis løst i avtaleteksten, men det gjenstår å forhandle hvem som skal omfattes av særaldersgrensene, Denne delen av avtalen skal forhandles om i forhandlingenemellom partene som skal i gang til høsten.

 
I den langvarige og krevende prosessen det har vært å komme frem til en omforent løsning som Unio kan anbefale medlemsorganisasjonene sine, har det vært godt å ha en solid forhandlingsleder i Unios leder Ragnhild Leied og en profesjonell og kunnskapsrik stab i Unio.
På Unio's nettsider kommer flere saker om avtalen og hva den betyr. De saken vil komme opp på denne lenken​

 
IMG_7366.jpg

IMG_7370.jpg