Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Logg på

Skip Navigation Linksstudenter-lærlinger-kadetter-korona-2020

Studenter, lærlinger og kadetter

02.04.2020

Det er bekreftet at lærlinger som mister læreplassen vil få en inntektssikring som er på nivå med det de hadde som lærlinger. Denne ordningen iverksettes så snart NAV har fått på plass en teknisk løsning for dette. Les mer her.

Overnevnte ordning vil ikke gjelde for kadetter. Kadetter forholder seg til ordinære permitteringsregler. Øvrig settes kadetter i samme kategori som andre nyutdannede som ikke har opptjent dagpengerettigheter.

Det jobbes med å få på plass en ordning for ekstra støtte til studenter som har mistet inntekt fra deltidsarbeid grunnet korona-krisen. Det er foreslått en ordning der studenter som kan dokumentere bortfall av inntekt fra deltidsarbeid grunnet viruset kan søke om utvidet lån gjennom Lånekassen. Dette spørsmålet avklares i Stortinget denne uken, og vi vil oppdatere informasjonen fortløpende.

Dersom ikke regjeringen kommer med ny informasjon om å åpne skolene igjen så blir det tatt en beslutning sammen med de maritime fagskolene den 14. april der det blir bestemt om hjemmeeksamen eller ikke.

Uansett vil alle studentene få en tidsbegrenset ordning med Sjøfartsdirektoratet som gjør at de kan få seile opp fartstid basert på standpunkt karakterer før endelig fullverdig vitnemål er ustedt. Evt. Manglende bestått praktisk vil legges til rette for å tas senere.

Les hele ordningen her Søknader fra fagskolene om fravik fra ordinære eksamener som.pdf