Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Logg på

Skip Navigation Linksstatsrådsbesøk

Sjømannsorganisasjonene i møte med den nye næringsministeren

16.02.2018

​Administrerende direktør i Dnmf benyttet anledningen til å snakke om utredningen av handlingsrommet for å stille krav til norske lønns- og arbeidsvilkår på norsk sokkel og i norske farvann, da hun torsdag traff den ferske næringsministeren Torbjørn Røe Isaksen.​​

20180215_163805.jpg

Torsdag ettermiddag møtte de tre lederne for sjømannsorganisasjonene næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Der var den ferske statsråden som hadde bedt om å få møte administrerende direktør Hege-Merethe Bangtsson i Det norske maskinistforbund, administrerende direktør Hans Sande i Norsk sjøoffisersforbund og forbundsleder Johnny Hansen i Norsk Sjømannsforbund.

Forbundene sammen med Isaksen foto JHGardar.jpg 

Administrerende direktør Hans Sande i Norsk sjøoffisersforbund, administrerende
direktør Hege-Merethe Bangtsson i Det norske maskinistforbund, næringsminister
Torbjørn Røe Isaksen og forbundsleder Johnny Hansen i Norsk Sjømannsforbund.

Statsråden ønsket å møte forbundene for å bli kjent med dem, og for å høre hvilke saker som de er opptatt av.

Sjømannsorganisasjonene tok opp blant annet spørsmål rundt refusjonsordningene, Color Line-saken og utredningen av norske lønns- og arbeidsvilkår på norsk sokkel og i norske farvann.

 

 20180215_172736.jpg

Administrerende direktør Hege-Merethe Bangtsson i Dnmf og næringsminister
Torbjørn Røe Isaksen

​Administrerende direktør i Dnmf, Hege-Merethe Bengtsson, sa etter møtet at dette er en viktig mulighet til å belyse for den ferske statsråden saker som forbundet brenner for. Hun fikk blant annet understreket at kravet om norske lønns- og arbeidsvilkår på norsk sokkel og i norske farvann er ikke et lønns krav.

- Dette er et krav om tilgangen til arbeidsmarkedet for sjøfolk bosatt i Norge, dette handler om like konkurransevilkår også for arbeidstakerne. Dette er et krav om at den maritime næring på norsk sokkel og i norske farvann skal gi avkastning i form av arbeidsplasser for norsk bosatt arbeidskraft – arbeidsplassene er der, men de må være tilgjengelig også for oss, sa hun.

Bengtsson sa også at de tre sjømannsorganisasjonen har tydelig tatt til orde for en utredning gjennom et trepartssamarbeid.

- Det å ha et tett samarbeid mellom regjeringen ved statsråd og departement, i tillegg til partene i næringen, er særdeles viktig for å komme frem til et godt resultat, og ikke kun som en høringspart, sa Bengtsson.

Bengtsson benyttet også anledningen til å få understreket overfor statsråden, som inntil nylig var kunnskapsminister, at utdanning og utdanningsmuligheter for kommende generasjoner av maritimt ansatte er viktig å legge til rette for, og å sikre.

 
Mer informasjon, kontakt:

 
Administrerende direktør
Hege-Merethe Bengtsson
E-post: hmb@dnmf.no
Telefon: +47 24 14 83 79
Mobil:     +47 414 41 818