Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Logg på

Skip Navigation Linksrolls-royce-fremdriftsmaskineri

Dekksmaskineri fra Rolls Royce

10.06.2014
Rolls-Royce har inngått kontrakt med det amerikanske rederiet Edison Chouest Offshore om levering av dekksmaskineri til fire store ankerhåndteringsfartøy.
Fartøyene er designet av North American Shipbuilder Inc. og skal bygges i Brasil av Estaleiro Navship LTDA. Kontraktsverdien for Rolls-Royce er på 500 millioner kroner.ontraktsverdien for Rolls-Royce er på 500 millioner kroner.

De fire fartøyene er utviklet hovedsakelig for oppdrag i brasilianske farvann i en åtte års kontrakt med Petrobras, men de fire kraftpluggene er tilpasset operasjoner over hele verden.

Leveransen fra Rolls-Royce består av lavtrykksvinsjer, hekkruller, ankerhåndteringskraner og såkalte anchor launch and recovery systems (A-LARS). Alle mekaniske, hydrauliske og elektriske systemer inngår i leveransen.  

- Vi er glade for at Edison Chouest har valgt Rolls-Royce utstyr til disse nye avanserte fartøyene, sier Runar Hjelle, Regional Sales Manager Deck Machinery Anchor Handling & Supply hos Rolls-Royce i Brattvåg på Sunnmøre.
 
– Teamet vårt her har stor kunnskap om offshoreoperasjoner, og denne kunnskapen har vært avgjørende i samarbeidet med rederiet og designselskapet. Vi gleder oss til det videre samarbeidet med dem, sier Hjelle.
Første leveranse skal finne sted i mars 2015, den siste i januar 2017.