Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Logg på

Skip Navigation Linksmanglende-sikkerhetskultur

Husk at skip og last kan erstattes, men det kan ikke mennesker

07.09.2018

​To sjøfolk omkom lørdag på kjemikalietankeren «Key Fighter», skriver Sysla.no. ​Dnmf minner våre medlemmer om hvor viktig det er å følge rutiner og krav som gjelder.​

To sjøfolk omkom lørdag på kjemikalietankeren «Key Fighter», skriver Sysla.no. Mennene ble funnet i en tank om bord tidlig om morgenen. Da lå skipet, som seiler under maltesisk flagg, utenfor Stadlandet. De to, en spansk 76-åring og en filippinsk 42-åring, døde trolig av forgiftning, skriver Bergens Tidende.

- Her er dessverre et typiske eksempel på at regelverket ikke overholdes grunnet manglende sikkerhetskultur, tilstrekkelig kompetanse og kanskje tidspress grunnet en reel operasjonsbemanning kontra en sikkerhetsbemanning - for å spare penger.

DNMF minner på at regelverket vi har i Norge i all hovedsak er implementert internasjonalt regelverk fastsatt av IMO og ILO, og er dermed i prinsippet likt uansett hvilket flagg skipet fører.

Viktig her er Lov om skipssikkerhet (skipssikkerhetsloven) og Forskrift om arbeidsmiljø, sikkerhet og helse for de som har sitt arbeid om bord på skip, som igjen henviser til mer spesifikke regler for alle typer operasjoner om bord. Dette regelverket skal være tilgjengelig for ALLE om bord i ALLE skip, og danne grunnlag for enhver operasjon.

Husk skip og last kan erstattes, men ikke DU!

Her kan du lese om IMO sitt arbeid om entring av lukkede rom

Her kan du lese ALT om entring av lukkede rom

Her kan du lese om de internasjonale HMS rettighetene en har 

 
Mer informasjon, kontakt:

 
Assisterende direktør & fagsjef
Odd Rune Malterud
E-post: orm@dnmf.no
Mobil:   +47 913 21 563