Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Logg på

Skip Navigation Linkshviletiden

Reagerer på reaksjoner på hviletid

30.11.2017

Enkelte fiskebåtredere har hårreisende holdninger til livsviktige hviletidsbestemmelser, mener fagsjef Odd Rune Malterud i Dnmf, til FiskeribladetFiskaren​.

​Enkelte fiskebåtredere har hårreisende holdninger til livsviktige hviletidsbestemmelser, mener fagsjef Odd Rune Malterud (bildet) i Dnmf, til FiskeribladetFiskaren​.

Denne måneden ble den internasjonale konvensjonen ILO -188 innført i Norge. Konvensjonen handler om mannskapet på fiskebåter og hvilke rettigheter de skal ha, blant annet til å hvile. Konvensjonen sier at mannskapet må ha 10 timers hvile på ett døgn, og at minst seks av timene må være sammenhengende.
 
DSC_0682 (2).JPG 
 
Reglene har vært gjeldende på andre typer båter enn fiskebåter i flere år. Maskinistforbundet har vært en av pådriverne for at de også skal gjelde i fiskeflåten i Norge, og fagsjef Odd Rune Malterud har liten forståelse for synet til fiskebåtrederne som kritiserte reglene under høringen.
 
– Dette er en vernebestemmelse. Enten du er fisker på en stor eller liten båt, så er du også menneske. Hvorfor skal ikke fiskere ha de samme rettighetene som alle andre i Norge, er de mindre verdt? ikke etter mitt syn, sier Malterud til FiskeribladetFiskaren.
 
Les saken i Fiskeribladetfiskaren her FbFi 29112017 Odd Rune.PNG