Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Logg på

Skip Navigation LinksUtredningen

Norske lønns og arbeidsvilkår - oppe i spørretimen: Avventer fremdeles hva næringsministeren kommer til å gjøre med utredningen

01.12.2017

I Stortingets spørretime på onsdag tok stortingsrepresentant Geir Pollestad (bildet) (Sp) opp med næringsminister Monica Mæland hva hun kommer til å gjøre med utredningen av krav om norske lønns- og arbeidsvilkår på norsk sokkel og i norske farvann.​

​I Stortingets spørretime på onsdag tok stortingsrepresentant Geir Pollestad (bildet) (Sp) opp med næringsminister Monica Mæland hva hun kommer til å gjøre med utredningen av krav om norske lønns- og arbeidsvilkår på norsk sokkel og i norske farvann.
Pollestad etterlyste en avklaring fra statsråden om når utredningen kommer i gang, hvem som skal gjennomføre den og når den kan avventes å bli klar. Næringsministeren sa at hun har hastverk med å sette i gang, men kunne ikke si når utredningen er i gang, hvem som skal gjennomføre den eller når den er klar.
For Dnmf er det viktig at vi holder oppe trykket i denne saken, og vi avventer at utredningen kommer i gang og blir gjennomført.
Dette er en svært viktig utredning for sjøfartsnasjonen Norge, og fremtiden som sjøfartsnasjon. Vi er inegn sjøfartsnasjon uten sjøfolk.
Arbeidet for arbeidsplassene fortsetter. Sammen er vi sterke.


Les spørsmål fra Geir Pollestad (Sp) og svar fra næringsminister Monica Mæland (H) i vedlegget:
PDF 01122017 Spørretimen GP og MM.pdf