Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Logg på

Skip Navigation LinksUnio-tariffkonferanse

Unio tariffkonferanse

24.01.2013
Unio avholdt sin tariffkonferanse på Olavsgård 22. og 23. januar. Styremøtet tidligere på dagen åpnet for at DNMF sine representanter møter som observatører i samtlige av Unios  råd og utvalg der vi hvor DNMF har interesser i tiden frem mot den formelle overgangen den 1. januar 2014.
Til stede fra DNMF var generalsekretær Hilde Gunn Avløyp, advokat og forhandlingssjef Hege-Merethe Bengtsson, advokatfullmektig Ole-Jacob Støle og forhandlingsrådgiver Ulf Brekke. Fra de andre forbundene møtte representanter for samtlige av Unios tariffområder og politiske ledelse. Etter konferansen møttes forhandlingsutvalgene. Ole-Jacob Støle møtte i område Spekter og Hege-Merethe Bengtsson i område Kommune.
- Det er gode utsikter for lønnsoppgjøret når det varsles fire prosent lønnsvekst i nasjonalbudsjettet, og DNBs anslag for 2012 var 4,3 prosent, sa Unio-leder Anders Folkestad i sin avslutningshilsen på tariffkonferansen.
Det ligger dermed an til en god reallønnsvekst også i 2013.
De fire forhandlingsutvalgene i Unio er nå i gang med arbeidet med årets tariffoppgjør, som er et mellomoppgjør. Det overordnede målet for Unio er at utdanning og kompetanse skal lønne seg bedre.

Ingen forventer det helt store i årets oppgjør.
 
- Slaget står ved forhandlingsbordet. Ikke minst når rammen oppleves trang, er det ekstra viktig å nappe til seg tidelene. De kommer aldri igjen, understreket Folkestad. 

Arbeidsgiverne – områdedirektør Per Kristian Sundnes i KS, assisterende personaldirektør Per Kristian Knudsen i Staten og administrerende direktør Lars Haukaas i Spekter - gjestet tariffkonferansen. Haukaas påpekte at lønnsveksten er for høy.