Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Logg på

Skip Navigation LinksSommerhilsen

God sommer!

07.07.2017

Til medlemmer og tillitsvalgte på land og sjø, ønskes en riktig god sommer.

Vi går inn i sommeren med en økende optimisme. Vi får stadig nye medlemmer og medlemsantallet er på nytt på vei oppover.
 
Flere områder i maritim næring går nå godt, og vi ser en forsiktig konjunkturoppgang på rigg og offshoreservice segmentet. Det er færre ledige og permitterte sjøfolk og det søkes etter maskinoffiserer.
 
Etter lang kamp vedtok Stortinget rett før sommeren å utrede handlingsrommet for å kunne stille krav til norske lønns- og arbeidsforhold på norsk sokkel, og i norske farvann. Nettolønnsordningen er lovfestet, taket hevet og ordningen innført også på deep sea. Mangeårige kamper er kronet med seier, men arbeidet fortsetter. Det er derfor viktig å være fagorganisert.
 
Arbeidsmiljøloven er endret og arbeidervernet redusert med utvidelse av arbeidstid, større adgang til å benytte midlertidige ansatte mm. Vi jobber videre for å få disse endringene reversert. De offentlige pensjonsordningene står under trykk og vi krever at disse forhandles kollektivt.
 
Vi går nå inn i en valgkamp, og for oss er det viktig at vi får et Storting med representanter som forstår de maritime næringene, og forstår hva som skal til for å sikre næringene inn i fremtiden. Lytt til hva kandidatene sier, og følg med i debattene som kommer. Det er viktig å bruke stemmeretten, slik at vi får frem de stemmene som jobber for de sakene vi er opptatt av.
 
Takk til tillitsvalgte og medlemmer som alle ved sitt fagforeningsmedlemskap og engasjement bidrar til dette arbeidet.
 
Vår viktigste oppgave er som alltid å rekruttere medlemmer.
Jo, flere medlemmer jo større gjennomslagskraft har vi.
 
Sterke sammen!
 
En stor takk til tillitsvalgte som hver dag står på for medlemmene og Dnmf.
 
Ønsker dere alle en riktig god sommer!


Hege-Merethe Bengtsson
Administrerende direktør
Det norske maskinistforbund