Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Logg på

Skip Navigation LinksSerskilt-unntak-fra-krav-om-hoyspentkurs-ved-oppgradering-til-maskinoffisersertifikater-etter-STCW-78-konvensjonen-

Særskilt unntak fra krav om høyspentkurs ved oppgradering til maskinoffisersertifikater etter STCW 78-konvensjonen

23.06.2015
Sjøfartsdirektoratet meddeler i et rundskriv at de ønsker å utnytte rommet i STCW-konvensjonen til å gi et særskilt unntak fra kravet om høyspentkurs i fartsområde 1, 2, 3 og 4 for maskinoffiserer som er født før 01.01.1967 og ikke har høyspentanlegg.

Maskinoffiserer som oppfyller nevnte vilkår, kan sende søknad til Sjøfartsdirektoratet om oppgradering til STCW-78-sertifikat uten godkjent oppgraderingskurs i høyspent og vil da få et  STCW-78-sertifikat med en påtegnet begrensning.

Da det finnes flere fartøy, også i dette fartsområdet, som har omformere til å kunne drive utstyr, thrustere etc. med høyspent over 1000 volt vekselstrøm eller likestrøm, vil ikke dette bare medføre et B-sertifikat som er verdiløst i shippingsammenheng, men også en begrensning på den fleksibilitet som denne næringen etterspør.

DNMF anbefaler alle sine medlemmer til å kreve å beholde sitt internasjonale sertifikat uten begrensninger, slik at man er i stand til å mønstre på ethvert skip og ikke blir pålagt begrensinger fra rederier som her ser sitt snitt til å spare noen kroner, redusere sikkerheten og la deg sitte igjen med svarteper!

Les rundskriv som pdf


Odd Rune Malterud
Fagsjef
orm@dnmf.no