Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Logg på

Skip Navigation LinksPiratprosjekt-får-fornyet-støtte

Piratprosjekt får fornyet støtte

13.03.2015
​ITF-stiftelsen Seafarers’ Trust skriver i en pressemelding at de vil fornye sin økonomiske støtte til Maritime Piracy Humanitarian Response Programme (MPHRP) - et tverrorganisatorisk humanitært tiltaksprogram for sjøfolk som er blitt utsatt for piratangrep, kidnapping og ran.

Seafarers' Trust velger å fortsette å bidra økonomisk til arbeidet utover den treårsperioden de opprinnelig hadde forpliktet seg til, til tross for at det har vært en sterk nedgang i piratangrep siden 2011, spesielt fra Somalia. Grunnen til dette er at Seafarers' Trust mener at MPHRP har opparbeidet en kompetanse og en annerkjennelse i den maritime næringen som det er verdt å videreføre. Med sitt arbeid har MPHRP bidratt til å skape større bevissthet og fokus rundt hvilke psykiske og fysiske skader piratangrep kan påføre sjøfolk.

- Selv om antallet sjøfolk som er blitt holdt som gisler over lang tid har gått ned, er piratrammede sjøfolks psykiske og fysiske traumer fremdeles en realitet. Seafarers' Trust vil fortsatt sørge for at sjøfolks helse og velferd blir ivaretatt gjennom MPHRPs kompetanse og nettverk, slik at sjøfolk og deres familier kan få bistand hvor og når det måtte være behov for det, uttaler leder for Seafarers' Trust, Kimberly Karlshoej.