Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Logg på

Skip Navigation LinksArbeiderpartiet-fremmer-forslag-om-fortgang-i-bygging-av-fagskole-for-brann-og-beredskap

Arbeiderpartiet fremmer forslag om fortgang i bygging av fagskole for brann og beredskap

13.05.2020

Arbeiderpartiet fremmet i dag et representantforslag i Stortinget om fortgang i byggingen av en fagskole for brann og beredskap i Tjeldsund. Dnmf mener dette er et viktig tiltak, og håper Stortinget gir sin støtte til forslaget.

Det er over fem år siden regjeringen besluttet at det skulle opprettes en fagskole for brann og beredskap i Tjeldsund kommune i Troms og Finnmark. Siden den gang har prosjektet dratt ut, og til tross for at Monica Mæland har informert Stortinget om at Statsbygg er i gang med et forprosjekt er det liten tvil om at dette er et prosjekt der fremdriften har vært for lav. Dnmf mener fagskolen vil fylle en viktig rolle i brannyrkets fremtid, og håper Arbeiderpartiets forslag nå vil gi fortgang i prosjektet.

-Med den stadige utviklingen innenfor brannyrket og økende oppdragsmengde er det svært viktig at brannskolen kommer på plass så snart som mulig. Brannskolen kommer til å ytterligere profesjonalisere brannyrket ved at man får en mer formalisert yrkesutdanning, sier leder av Dnmfs brannforum, Lasse Westby (bildet) 

Arbeiderpartiets representanter Lyngedal, Vågslid og Henriksen skriver i sitt forslag at Tjeldsund kommune har opplyst om at forprosjektet for fagskolen vil være ferdig før sommeren 2020. De foreslår på bakgrunn av dette at regjeringen senest i forbindelse med statsbudsjettet for 2021 legger fram for Stortinget en finansiert fremdriftsplan for byggingen av en fagskole for brann og beredskap i ​Tjeldsund. Dnmf håper nå forslaget vil få et flertall på Stortinget.

-Regjeringen har jo selv besluttet at denne svært viktige fagskolen skal komme på plass. Nå ser det ut til at forholdene ligger til rette for å iverksette byggingen. Da bør Stortinget støtte representantforslaget og sørge for at regjeringen kommer tilbake med en klar fremdriftsplan for prosjektet, sier politisk rådgiver og samfunnskontakt i Dnmf, Jørgen Ringen Andersen.​

Representantforslaget er også i tråd med etterlysningene fra Dnmf i vårt innspill til Stortingsmelding nr 14 (2019-2020) Kompetansereformen – lære hele livet. Dnmf skrev blant annet at vi vil påpeke at dette er et arbeid som skulle vært fulgt opp fra regjeringens side, og ber Stortinget ta et særskilt ansvar i videre oppfølging av denne saken. Det er derfor positivt at Arbeiderpartiets representanter nå tar dette ansvaret.

Les forslaget fra Arbeiderpartiets representanter Lyngedal, Vågslid og Henriksen her.


Kontakt Dnmf:
Jørgen Ringen Andersen
Politisk rådgiver og samfunnskontakt 
jra@dnmf.no / 975 44 641